Πηγή & Φυσιοχημική Σύσταση Νερού

Η μεγάλη θεραπευτική δράση του spa μας οφείλεται στο ιαματικό νερό που αναβλύζει στην περιοχή μας.

Οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τον 4ο π.Χ. αιώνα και υπάρχουν σημαντικές αναφορές γι' αυτές στα κείμενα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και φιλόσοφων, όπως του Αριστοτέλη, του Στράβωνα και του Πλούταρχου. Σε όλη την περιοχή της Αιδηψού το ιαματικό νερό αναβλύζει από φυσικές πηγές και από βάθος έως και 3.000μ. σε θερμοκρασίες 75-85οC.

Φυσιοχημική σύσταση νερού

Τα ιαματικά νερά που βρίσκονται κάτω από το κτήριο μας αναβλύζουν από βάθος 3.000μ., και είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία που φτάνουν τα 40-45 γρ. ανά λίτρο, ποσότητα η οποία κάποιες φορές ξεπερνάει την ποσότητα των μεταλλικών στοιχείων που περιέχονται στο θαλασσινό νερό.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τα θεραπευτικά οφέλη του ραδόνιου, που περιέχεται στις ιαματικές πηγές του Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel, είναι μεγάλα και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι, στη σωστή αναλογία, ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας συνολικά τον οργανισμό.

Επιπλέον, το ιαματικό νερό των πηγών μας είναι υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, κάλιο και νάτριο. Πολύ σημαντική είναι και η αναλογία μαγνησίου και ασβεστίου 1:4, η οποία -σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Διεθνούς Επιτροπής Μαγνησίου- αποτελεί την ιδανική αναλογία για να μπορέσει το σώμα μας να απορροφήσει εξίσου και τα δύο συστατικά.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς (κατά FRESENIUS) τα νερά των θερμομεταλλικών πηγών Λ. Αιδηψού - ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ κατατάσσονται βάσει της φυσικοχημικής σύστασης και ανάλυσής των στην κατηγορία των αλιπηγών υδάτων. Έχουν θερμοκρασία Α)70°C -84°C ,Β) 40°C -50 °C και είναι εμπλουτισμένο με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.