Κάντε κράτηση
Κάντε κράτηση Online και κερδίστε 10%
placeholder
thermal_waterfallthermal_waterfall
 
placeholder
thermal_waterfallthermal_waterfall
placeholder
CF219266V-Paterakis_2

Μνημεία και Αξιοθέατα

thermaesylla.gr

Υπάρχουν πολλά αρχαία μνημεία για να επισκεφθείτε σε αυτό το ορεινό τοπίο δίπλα στη θάλασσα. Ιστορικά ερείπια πύργων, λουτρών και κάστρων σας περιμένουν να τα γνωρίσετε καθώς επίσης και κάποια μνημεία από την πιο πρόσφατη ιστορία.

Το Σπήλαιο του Σύλλα

Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της Ρωμαϊκής εποχής, είναι αυτό το σπήλαιο, δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Thermae Sylla. Πήρε την ονομασία του όταν ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας το επισκέφτηκε για να θεραπεύσει την αρθρίτιδα στα πόδια του. Σήμερα, έξω από το σπήλαιο μπορεί κάποιος να δει αρχαίες ελληνικές επιγραφές με τα ονόματα γνωστών Ρωμαίων ηγετών που αποτίνουν φόρους τιμής.

Eνετικός Πύργος

Επισκεφθείτε αυτόν τον καλά διατηρημένο ενετικό πύργο που βρίσκεται στο κέντρο των Ροβιών, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό. Ο πύργος αποτελείται από τρεις ορόφους και χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Σήμερα λειτουργεί ως λαογραφικό μουσείο, με παλιά εργαλεία και αντίκες από την πόλη.

Ο Πύργος της Αιδηψού

Δείτε τα ερείπια του φράγκικου πύργου που κάποτε φιλοξενούσε την Πετρονέλα Τόκο, την γνωστή Κυρία της Αιδηψού και της Λιχάδας.

Αρχαία ακρόπολη Ωρεών

Αν και υπάρχουν πολλά ευρήματα, πέρα από κάποιους τοίχους και μερικά θεμέλια αυτής της ακρόπολης της αρχαίας πόλης των Ωρεών, αξίζει να την επισκεφτείτε για την υπέροχη θέα. Βρίσκεται λίγο έξω από το παραθαλάσσιο λιμάνι των Ωρεών και είναι το μόνο που έχει απομείνει από την αρχαιότητα, πόλη, την οποία είχε ιδρύσει ο Περικλής.

Ρωμαϊκά Λουτρά Γιάλτρων

Η μικρή αυτή πόλη, που δεν απέχει πολύ από την Αιδηψό, είχε κάποτε επίσης, σημαντικά ιαματικά λουτρά. Σήμερα δεν παραμένουν παρά μόνο ελάχιστα τμήματα από τα αρχαία λουτρά κατά μήκος της παραλίας. Οι επισκέπτες όμως μπορούν ακόμα να ρίξουν μια βουτιά στα ιαματικά νερά.

Ακρωτήριο Αρτεμισίου

Το ακρωτήριο στο Αρτεμίσιο, είναι πολύ μεγάλης ιστορικής σημασίας. Εδώ οι Αθηναίοι κέρδισαν τη μάχη ενάντια στη δεύτερη εισβολή των Περσών, με επικεφαλή τον Ξέρξη. Είναι επίσης γνωστό για τα παρορμητικά νερά του, τα οποία έχουν παρασύρει πολλού ναυτικούς στο πρόωρο τέλος τους.

Ιερό της Άρτεμης Προσηώας

Ακριβώς έξω από το μικρό χωριό του Πευκί, πάνω σε ένα λόφο, σώζονται τα ερείπια του αρχαϊκού ναού που αποτίει φόρο τιμής στη θεά Άρτεμη. Χτίστηκε πιθανόν κατά τη διάρκεια του 3ου ή του 4ου αιώνα π.Χ. με τις περιστύλιες επιγραφές να κάνουν αναφορές στους χορούς και τα τελετουργικά της γιορτής που επακολούθησε η νίκη των Ελλήνων στη ναυμαχία του Αρτεμισίου.

Πύργος Δροσίνη

Στο χωριό Γουβιές ο Πύργος Δροσίνη στέγασε τον Έλληνα ποιητή Γεώργιο Δροσίνη. Το κτήριο χτίστηκε 50 χρόνια πριν τη γέννηση του ποιητή από έναν σκλάβο, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής, ο οποίος κέρδισε την ελευθερία του ως ανταπόδοση για το σπουδαίο του έργο. Σήμερα ο πύργος παραμένει αρκετά καλά διατηρημένος αν και απαιτούνται μικρές συντηρήσεις.

Βυζαντινό & Μεσαιωνικό Κάστρο Ωρεών

Με θέα το ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό των Ωρεών, τα ερείπια ενός κάποτε μεγαλοπρεπούς κάστρου στέκουν φρουροί της ευρύτερης περιοχής. Χτισμένο κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, το κάστρο κατοικούταν καθ 'όλη τη διάρκεια της βυζαντινής και μεσαιωνικής περιόδου. Η περαιτέρω ανασκαφή στην περιοχή αποκάλυψε κτίρια που χρονολογούνται από τον 4ο και 5ο αιώνα. Σήμερα η πανέμορφη θέα των Ωρεών και η θάλασσα είναι αυτά που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αιδηψού

Αυτό το μικρό, αλλά άκρως ενδιαφέρον μουσείο, στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με τα δημόσια λουτρά του δήμου. Μερικά από τα αξιοσημείωτα αντικείμενα της συλλογής του περιλαμβάνουν μία μαρμάρινη απεικόνιση του Ηρακλή, καθώς και ένα ρωμαϊκό άγαλμα του διάσημου ημίθεου. Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μερικές μαρμάρινες κολόνες από τα κοντινά Γιάλτρα που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας

Το Μουσείο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή στην Ελλάδα από ταριχευμένα πουλιά, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από θηλαστικά, ερπετά, αμφίβια, έντομα, πετρώματα, ορυκτά, απολιθώματα και κοχύλια. Το κέντρο έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό για την πλούσια φυσική και γεωλογική ιστορία της περιοχής, καθώς και να ενθαρρύνει τόσο τους επισκέπτες του, όσο και τους κατοίκους της περιοχής να παίξουν ενεργό ρόλο στη προστασία του περιβάλλοντος.

  Γίνετε μέρος της Ιστορίας μας - Κάντε κράτηση τώρα!
  άφιξη
  +
  -
  +
  -
  +
  -
  Ημέρες
  +
  -
  ενήλικες
  +
  -
  παιδιά
  +
  -
   
  shadow image
  Πώς να βοηθήσουμε;
  Κάντε κράτηση
  Εγγύηση καλύτερης τιμής
  https://www.thermaesylla.gr
  37.9778
  23.7278

  CLOSE

  WEB CHECKIN