Κάντε κράτηση
Κάντε κράτηση Online και κερδίστε 10%
placeholder
ThermaeSyllaSpa3-219652V-Paterakis_2ThermaeSyllaSpa3-219652V-Paterakis_2
 
placeholder
ThermaeSyllaSpa3-219652V-Paterakis_2ThermaeSyllaSpa3-219652V-Paterakis_2
placeholder
ThermaeSyllaSpa3-219659V-Paterakis_2

Δραστηριότητες

thermaesylla.gr

Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από πεζοπορία και καταδύσεις μέχρι παρατήρηση πουλιών και ιππασία είναι διαθέσιμα στην περιοχή. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τη Βόρεια Εύβοια!

Ποδηλασία

Τα πυκνά πευκοδάση και οι παραθαλάσσιοι δρόμοι της Βόρειας Εύβοιας παρέχουν στους ποδηλάτες ατελείωτες ευκαιρίες για να απολαύσουν την περιοχή από μια διαφορετική οπτική γωνία. Το βορειοδυτικό τμήμα της Αιδηψού είναι ιδιαίτερα γραφικό, ενώ η ενοικίαση ποδηλάτων γίνεται μέσα στην πόλη.

Καταδύσεις

Στην παραλία της Αιδηψού, κοντά στο Thermae Sylla, έμπειροι δύτες μπορούν να σας βοηθήσουν να επισκεφτείτε τον υπέροχο βυθό της βόρειας Εύβοιας, με εξοπλισμό που θα νοικιάσετε εκεί. Εναλλακτικά, στα Λιχαδονήσια, τα αποκαλούμενα και "ελληνικές Σεϊχέλες", θα βρείτε το οργανωμένο Diving Center στον Άγιο Γεώργιο, όπου μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τις καταδύσεις, να ενοικιάσετε εξοπλισμό, ή να βρείτε οδηγούς για τα καλύτερα σημεία για καταδύσεις σε όλη τη βόρεια Εύβοια.

Windsurfing

Αν και δεν είναι τόσο δημοφιής όσο οι πόλεις της νότιας Εύβοιας, οι παραλιακές πόλεις της Λίμνης και των Κανατάδικων είναι ιδανικές για να απολαύσετε το θεαματικό αυτό άθλημα, όταν έχει αέρα. Στο Πευκί, μια μικρή πόλη στη Βόρεια Εύβοια, δεν πρόκειται να αποτελέσει θέμα ο αέρας ποτέ. Αντίθετα, οι windserfers θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα τον Αύγουστο, λόγω των ισχυρών Μελτεμιών.

Canyoning

Το Φαράγγι του ποταμού Νηλέα προσφέρει ένα μοναδικό και ενδιαφέρον τοπίο για να κάνει κάποιος κανό αλλά και πεζοπορία. Θα σας πάρει περίπου δύο ώρες να φτάσετε στη Κρυοβρύση που εκβάλει ο ποταμός, από την περιοχή της Παλιόβρυσης, που ξεκινάει το φαράγγι.  Όταν φτάσετε στη θάλασσα, ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι το χωριό Κερασιά. Η κολύμβηση είναι αναπόφευκτη σε ορισμένες περιοχές και όσοι επιλέξουν να κάνουν τη κατάβαση με κανό θα πρέπει να περάσουν μέσα από στενά περάσματα και σπηλιές.

Πεζοπορία

Τα πυκνά δάση και τα Βουνά της Βόρειας Εύβοιας φιλοξενούν ένα πλήθος μονοπατιών που θα σας ταξιδέψουν μέσα από τα πιο γραφικά σημεία της Εύβοιας. Μπορείτε να περιπατήσετε από τον Άγιο στο Προκόπι μέσα σε περίπου 6,5 ώρες, από τους καταρράκτες του Δρυμώνα στο όρος Ξυρό σε 3,5 ώρες και από Μνημείο, στο Όρος Πυξαριάς σε 6,5 ώρες. Άλλες διαδρομές ιδανικές για πεζοπορία είναι το φαράγγι του Νηλέα, η Καστανιώτισσα, το Όρος Τελέθριο και πολλά ακόμη.

Ιππασία

Περιτριγυρισμένο από τα πλούσια δάση του Τελέθριου, ο Ιππικός Όμιλος Πετάλου προσκαλεί έμπειρους και αρχάριους να εξερευνήσουν τις ομορφιές της Βόρειας Εύβοιας καβάλα σε ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή πλάσματα. Τα επτά πανέμορφα άλογα μπορούν να "ξεναγήσουν" αναβάτες κάθε ηλικίας και επιπέδου στα δάση του Τελέθριου. Το Πέταλο, με έκταση άνω των 25.000 τ.μ. προσφέρει επίσης διαμονή και φαγητό, αποτελώντας ένα ξεχωριστό προορισμό για όλους εκείνους που επιθυμούν ένα διαφορετικό είδος διακοπών.

Εναλλακτικά, ακριβώς νότια της Ιστιαίας, το μικρό χωριό Καμαρτιράδες αποτελεί γνωστό ιππικό προορισμό. Ένα από τα 13 άλογα θα σας μεταφέρει σε ένα αξέχαστο ταξίδι στα πλούσια δάση και ποτάμια της Βόρειας Εύβοιας.

Bird watching

Το ποικιλόμορφο τοπίο της Βόρειας Εύβοιας με λιβάδια, οροσειρές, υγροβιότοπους και απότομα παραθαλάσσια βράχια, φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία διάφορων πουλιών. Τα δύο κύρια σημεία ενδιαφέροντος στους παρατηρητές πουλιών είναι τα όρη Κανδήλι στη Δύση και οι υγροβιότοποι και λιμνοθάλασσες της Ιστιαίας στο βόρειο τμήμα του νησιού. Τα χαμηλά βουνά στο Κανδήλι είναι συνηθισμένο καταφύγιο για τα μεταναστευτικά πουλιά και επίσης έναν τόπο επισκέψεων για τα μεγάλα αρπακτικά. Τα δάση της περιοχής φιλοξενούν το Σιταροπούλι (Emberiza caesia) ενώ οι υγροβιότοποι και οι λιμνοθάλασσες στην Ιστιαία παρέχουν ασφαλές καταφύγιο για Κύκνους (Cignus olor), καθώς και έναν μεγάλο αριθμό θαλασσοπουλιών κατά το χειμώνα. Η μεγάλη ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας παρέχουν άφθονη τροφή για πολλά είδη πουλιών, αν και η παράνομη δόμηση, το κυνήγι, και η αποστράγγιση των υγροβιοτόπων απειλούν το οικοσύστημα, για το οποίο έχει ζητηθεί η περιοχή να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAC.

  Γίνετε μέρος της Ιστορίας μας - Κάντε κράτηση τώρα!
  άφιξη
  +
  -
  +
  -
  +
  -
  Ημέρες
  +
  -
  ενήλικες
  +
  -
  παιδιά
  +
  -
   
  shadow image
  Πώς να βοηθήσουμε;
  Κάντε κράτηση
  Εγγύηση καλύτερης τιμής
  https://www.thermaesylla.gr
  37.9778
  23.7278

  CLOSE

  WEB CHECKIN